Egészségügyi verseny

2024.03.09. 20:00

Egészségügyi verseny Szombathelyen - Száguldott a "Lokomotív Sisters"

A Vasútegészségügyi Rendelőintézet csapata nyerte meg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Vas Megyei Területi Szervezete (MESZK-VMTSZ) által rendezett X. Megyei Szakmai Versenyt. A győztes kvartett indulhat majd április 5-én az országos döntőben.

Horváth Zoltán Szabolcs

Fotó: © Cseh Gábor

Összesen három diák, valamint hat felnőtt csapat indult a PTE ETK szombathelyi képzési központjában tizedik alkalommal megrendezett viadalon, melyen elméleti és gyakorlati tudásból is számot kellett adniuk a négy főből álló együtteseknek. A délelőtt folyamán inkább írásos feladatokat kellett megoldaniuk a kvartetteknek, de azért a bemutatkozás, valamint az activity-játék során a kommunikációs készségnek és a humornak is komoly szerep jutott. Délután viszont a gyakorlati feladatok következtek, többek az újraélesztés is. A rendkívül színvonalas versenyt végül a Vasútegészségügyi Rendelőintézet "Lokomotív Sisters" fantázianevű csapata nyerte meg, így ők képviselhetik a fővárosban a vasi színeket.

A komoly hagyományokra visszatekintő egészségügyi versenyre idén egy híján tíz remekül felkészített csapat adta be a szervezők nagy örömére a jelentkezését.

- A kvartettek főként a mindennapi szaktudásukról, illetve az újraélesztésről adtak számot. Utóbbi napjainkban egy igen fontos tényező. Úgy gondolom, hogy az érdeklődés nagyon jónak mondható. Külön öröm, hogy három csapat is érkezett a szakképző iskolából, ami azért fontos, mert a tanulók itt együtt versenyezhetnek a felnőttekkel,  ez pedig nekik komoly szakmai haszonnal járhat. A felnőtt dolgozóink pedig itt kontrollálni is tudják magukat, ami rendkívül előnyös lehet a saját maguk és a kollégáik számára is.  Az összetétel egyébként nagyon vegyes volt: többek között ápolók, asszisztensek, műtősök is versenyeztek a csapatokban. Az elméleti és gyakorlati felkészültség mellett a kommunikációnak is kiemelt szerep jutott, aminek az egészségügyben tényleg óriási a jelentősége - fogalmazott Szabó Péterné a MESZK VMTSZ elnöke. A versenynek amúgy ismét a PTE ETK szombathelyi képzési központja adott otthont. Karamánné dr. Pakai Annamária a centrum igazgatója ezt kiemelten fontosnak tartja.

- Számunkra lényegi kérdés, hogy ezt a megmérettetést nálunk rendezzük meg, mert így kialakíthatunk egy jó kapcsolatot az "utánpótlással", azaz a gyerekekkel. Ők is megérezhetik így az összetartozásunk erejét. A csapatok amúgy nagyon felkészülten érkeztek hozzánk. Lényeges szempont volt, hogy a kvartettek miként tudtak együtt dolgozni, ezen kívül pedig a dokumentáció és a kommunikáció is értékelésre került. Utóbbi a bizalom kiépítésének az alapja - adott tájékoztatást a szombathelyi képzési központ vezetője.

A rendkívül jó hangulatú, színvonalas versenyt végül a diákoknál az "Észbontók" nyerték meg, megelőzve a "Talpra állítók" és az "Ágytál zsonglőrök" csapatát. A felnőtteknél pedig "Lokomotív Sisters", "Ópiátok", "Bel(r)evalók" sorrend alakult ki.

- Ötödik alkalommal indultunk ezen a versenyen. Folyamatosan sikerült előbbre lépkednünk a helyezések tekintetében. Voltunk már kétszer dobogósok is. Most pedig nyerni tudtunk. Nem volt könnyű, mert mi asszisztensek vagyunk, kórházban nem dolgoztunk, azaz járóbetegekkel foglalkozunk, nem pedig fekvőbetegekkel. Ez pedig azért némi hátrányt jelentett, ám ennek ellenére sikerült az első helyen végeznünk. Természetesen alaposan felkészülünk majd az április 5-ei budapesti országos döntőre is, ahol sokkal több ellenfél lesz majd. Szeretnénk ott is jól szerepelni - mondta László Ildikó a Vasútegészségügyi Rendelőintézetet képviselő "Lokomotív Sisters" csapatkapitánya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában