Közösség

2024.03.25. 12:13

Fut a Sárvár: közel félszázan neveztek a versenyre

Idén is sikeres volt a Fut a Sárvár program, amit ebben az évben diákkupaként rendeztek meg a szervezők.

Polgár Patrícia

A versenyt idén a sárvári önkormányzattal karöltve a Tinódi Gimnázium Diáksport Egyesülete rendezte meg az Aktív Magyarország Program támogatásával. A sárvári általános-, és középiskolák mellett az ikervári és a répcelaki általános iskolából is érkeztek diákok a Csónakázó-tó futópályáján megrendezett versenyre.

Haraszti Zsolt szervező elmondta: közel félszázan neveztek a versenyre, amelyen külön korcsoportban, fiú-lány kategóriában, ezer méteren versenyeztek az alsó tagozatosok. A felsősök között a fiúk és lányok szintén külön, két korcsoportban (5-6. és 7-8. osztály) mérethették meg magukat kétezer méteren, a középiskolásoknak pedig háromezer méteren kellett bizonyítaniuk.

A korcsoportok első három helyezettje éremjutalomban részesültek. Korcsoportonként egy fiú és egy lány indulót sorsoltak ki, aki sportszervásárlási utalványt nyert.

A diákkupa célja az volt, hogy a sárvári futópálya mellett a versenyzés örömét is megismertesse a diákokkal – nyilatkozta Haraszti Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában