Kérdés

2024.03.20. 10:54

Hol legyen a pumpapálya Kőszegen? - a lakosságot is kérdezik

Hol legyen a pumpapálya? A közösségi oldalon mondhatnak véleményt a kőszegiek.

Tóth Katalin

Forrás: VN-archív

Amint ismert, az önkormányzat a Miniszterelnökség Aktív Magyarország Programjában meghirdetett Országos Bringapark Programban egyedi támogatási kérelmet nyújtott be és nyert el. A képviselő-testület által elhatározott létesítési helyszínnel szemben (Alpannonia-park) a környék lakossága egyöntetű ellenvéleményt fogalmazott meg, ezért a testület új helyszín kijelölésére készül. 

Az önkormányzati hivatal munkatársai a Kerékpáros Egyesülettel együttműködésben három alkalmas, vagy alkalmassá tehető helyszínre tettek javaslatot. Ezek kapcsán kérik a lakosság véleményét, hogy a képviselők ennek ismeretében dönthessenek a helyszínről. 

Az alábbi helyszíneket találták alkalmasnak: Déli városrész V. ütem – Távhő mellett (megközelítés a Deák Ferenc utca, a Rohonci utca és a Pogányi út felől); Csónakázótó (megközelítés a Meskó utca és a Kethelyi út felől); régi „Vágóhíd” területe (megközelítés a Kórház utca és a Petőfi tér felől). 

Az önkormányzat azt kéri, hogy az egyes helyszínek Google-fotója mellett reagáljanak a véleményt nyilvánítók. A következő szempontok figyelembevételét javasolják: település-központú tájolás, előny az iskolákhoz, óvodákhoz közeli helyszín. Célszerű a már meglévő kerékpárutak útvonalához csatlakozni. Parkolási lehetőség biztosítása a helyszínen, a helyszín közelében. Kétszáz méteres körzetben található mosdó, büfé, konditerem esetleg, KRESZ-park, a helyszínen ivókút létesítése is célszerű. Amennyiben a fakivágás a területen elengedhetetlen, a kivágott fa pótlása kötelező, költsége elszámolható, írják. 

Hozzászólásokat is várnak – támogató vagy ellenző véleményeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában