Közösség

2024.03.01. 11:27

Horgoljunk a Holdig! Bárki csatlakozhat

Horgoljunk a Holdig! címmel indult különleges akció nyugdíjasok bevonásával: a vállalkozó kedvűek a horgolás, kötés örömében részesülve csatlakozhatnak egy közösséghez.

Vaol.hu

Már 600 méteres a sál – Guiness-rekordot döntenének

A Szent Anna Ház nyugdíjasai nagy feladatra szánták el magukat: Vass Péter – az intézmény vezetője – kezdeményezésére Guiness-rekordot döntenének. Már el is kezdték horgolni a világ leghosszabb sálját, sőt már Békéscsabáról és más nyugdíjasközösségek, idősotthonok lakóitól is kaptak kész sálakat. Most 600 méternél tartanak, de a cél nem kevesebb, mint a 2000 méter elérése. A rekordkísérlet fantasztikus lehetőség a közösség összetartásának és kreativitásának megmutatására, és arra, hogy maradandót alkossanak. 

Vass Péter elmondta: – Aki csatlakozni szeretne a kötéshez, horgoláshoz, nem kell mást tennie, mint nekilátni – és egy 10 centiméter széles, bármilyen színű, mintázatú sálat készíteni. Nagyon szeretnénk, ha a végeredmény egy hosszú, színes, akár nevekkel, emblémákkal ellátott sál lenne. Ilyen nagy munkához rengeteg fonalra lesz szükségünk, nagyon szívesen fogadunk ilyesfajta felajánlásokat is a Szent Anna Házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában