Március 15.

2024.03.14. 16:45

Ünnepi közgyűlés Vasegerszegen: a Vas Vármegyei Közgyűlés elismeréseket adományozott - rengeteg fotóval

A Vas Vármegyei Közgyűlés a március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából elismeréseket adományozott a csütörtöki, ünnepi közgyűlést követően.

Polgár Patrícia

Fotó: © Cseh Gábor

Az átadó kezdetén előbb Németh József, Vasegerszeg polgármestere és Majthényi László, a vármegyei közgyűlés elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd a vármegyei himnusz dallamait követően megkezdődött a díjak átadása.

Vas Vármegye Gazdaságáért-díjat kapott a Castrum Sec Gyengeáramú Tervező és Kivitelező Kft., melynek képviseletében Czvitkovics László ügyvezető vette át az elismerést.

Vas Vármegye Mezőgazdaságáért-díjat vehetett át Both Gyula növényvédelmi zoológus.

Vas Vármegye Turizmusáért-díjban részesült Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke.

A Vas Vármegye Fiatal Vállalkozója-díjat idén Bánhegyi Zsolt vállalkozó vehette át.

Kuntár Lajos Sajtó-díjat kapott Kékesi István Gábor újságíró.

Pável Ágoston Emlékérem elismerésben részesült Holecz Lajosné, az Apátistvánfalvi Kéttannyelvű Általános Iskola és Óvoda igazgatója.

© Cseh Gábor
Fotó: © Cseh Gábor

A Vitéz Both Béla-emlékdíjat Horváth Zoltán tűzoltó ezredes, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gazdasági Igazgató-helyettesi Szervezet igazgatóhelyettese érdemelte ki 2024-ben.

Gayer Gyula Emlékplakettet kapott Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója; dr. Németh Csaba, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója és Németh Szilvia Mária, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Geodéziai Csoport vezetője, szakterületi irányítója.

A Vas Vármegye Szolgálatáért járó plakett Közigazgatási Tagozatát Dr. Szamosfalviné dr. Papp Katalin, a Vas Vármegyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztály főosztályvezetője, vármegyei főállatorvos; Varga Árpádné nyugalmazott vezető óvodapedagógus, Vasegerszeg alpolgármestere, valamint Neuvirthné Bilics Anikó, a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatal csoportvezetője vehette át.

Az elismerés Oktatási Tagozatát 2024-ben Dózsáné Balogh Viola, a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium igazgatóhelyettese; Eredicsné Mayer Éva, a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola tanára; Kiss Zoltán Imre, a Jurisich Miklós Gimnázium pedagógusa; Pernecker Csilla, a Sárvári Tinódi Gimnázium tanára; Sebestyénné Kovács Ildikó, a Sárvári Tankerületi Központ szakmai vezetője, igazgatóhelyettese és Szabó Károlyné nyugalmazott pedagógus kapta meg.

A díj Kulturális Tagozata elismerésben részesült Hetényi József helytörténész, Koszorús Ödön helytörténeti kutató, továbbá Taródi Lajos fafaragó népművész.

A plakett Egészségügyi Tagozatát dr. Borovszky Tamás Egon és Dr. Szabó Gizella háziorvosok; Dr. Csonka Dénes, a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Kardiológiai Belgyógyászatának főorvosa; Dr. Gombay Csongor háziorvos, belgyógyász szakorvos, címzetes főorvos és Németh Ildikó, a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Celldömölk Krónikus Belgyógyászati Osztályának osztályvezető ápolója vehette át.

Idén a díj Szociális Tagozatát Bodorkós Lajosné, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász terápiás munkatársa; Bődiné Kovács Éva, a Rózsakert Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye intézményvezető-helyettese; valamint Pallósi Zsuzsanna, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Vas Vármegyei Kirendeltségének szociális referense kapta.

A Gyermek- és Ifjúságvédelmi Tagozat díjban ezúttal Horváth Csaba Andrásné, a Batthyány Lajos Általános Művelődési Központ Óvoda intézményegységének vezetője; Komjáthy-Németh Réka, a Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola Vas Vármegye gazdasági ügyintézője; továbbá Szabó Krisztina, a Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola Vas Vármegye Gólyafészek Gyermekotthon Gencsapáti, gyermekotthon-vezetője részesült.

Az elismerés Sport Tagozatát Novák Szabolcs és Komálovics Ottó fogathajtók, valamint Dr. Koltai Miklós, az ELTE PPK Sporttudományi Intézet Szombathely egyetemi docense kapták.

Közbiztonsági Tagozat elismerésben részesült Finta Gábor Imre rendőr alezredes, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának Bűnügyi-Technikai Osztályának kiemelt főtechnikusa és Kóbor Attila, a Vép-Bozzai Tűzoltó Egyesület tagja.

A díj Nemzetiségekért Tagozatát ebben az évben Klobetzné Debrei Hajnalka nyugalmazott vezető óvodapedagógus érdemelte ki.

Az elismeréseket Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke adta át a díjazottaknak.

Majthényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke egyedi hatáskörben Vas Vármegye Közgyűlése Elnökének Emlékérme elismerést adományozott Dr. Gábriel András János gyermekorvosnak, a Savanest Kft. Praxisközösség vezetőjének; Geröly Tibor fogathajtónak; Kraft Béla Lászlónak, a Rumi Rajki István Általános Iskola igazgatójának; Makai Istvánnénak, a Csörötneki Közös Önkormányzati Hivatal igazgatási főmunkatársának; Mészárosné Baán Ildikónak, a Gencsapáti Gyöngyös-kert Óvoda igazgatójának; dr. Stankovits Györgynek, a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatal volt aljegyzőjének; Zaxné Simon Erzsébetnek, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. erdőművelési, természetvédelmi és ökoturisztikai osztályvezetőjének és Tömböly Dénesnek, Csánig község volt polgármesterének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában