Lakossági fórum

2024.03.02. 19:45

Utcafórum Szombathely keleti városrészén – Elvándorlásról, járdákról, programokról

Szombathely keleti városrészén tartott lakossági fórumot szombaton Lenkai Nóra, a Fidesz polgármesterjelölt-jelöltje és Németh Krisztián, a Keleti Városrészért Egyesület elnöke, a Fidesz képviselőjelölt-jelöltje.

Csabai Bernadett

Fotó: Szendi Péter

Az utcafórumot az Éhen Gyula lakótelepen kezdték, ahol Németh Krisztián hangsúlyozta: ezt a környéket vissza kellene helyezni arra a polcra, ahova való, mert egy háttérbe szorított és itt-ott sajnos még le is nézett városrészről van szó, ami többet érdemel.

Aktív párbeszéd indult a lakosság és a jelöltek között, a többi között szóba került a lakótelep járdáinak állapota, sürgették a felújításukat. Egy jelenlévő szerint a fiatalok elvándorlása is gondot jelent, ismerősi körből tudja, hogy az egyetem elvégzése után szinte senki nem marad itt Szombathelyen, más városokba vándorol, mert nem találja meg a lehetőségeit a vasi megyeszékhelyen. Hiányolják a közösségépítő megmozdulásokat és rendezvényeket is.

Fotó: Szendi Péter

- Örülök hogy előjöttek ezek a témák, mert szinte mindegyik szerepel a programomban. Fontosnak tartom, hoy a fiatalok ne vándoroljanak el, találják meg itt a számításaikat. Szeretnénk létrehozni egy kutatóközpontot, ahol segítenénk a pályaorientációjukat, illetve olyan munkahelyeket teremteni, hogy megérje nekik itt maradni a városban.

Egy másik résztvevőtől elhangzott: csak a kormányzattal együttműködő vezetés tudja újra felvirágoztatni Szombathelyt.

A lakótelepen élők hiányolják, hogy személyes kapcsolat legyen a képviselőjükkel. Németh Krisztián elmondta: ő itt lakik ebben a körzetben, mindenkivel személyes kapcsolata van. A Keleti Városrészért Egyesület vezetőjeként az utóbbi pár évben igyekezett fellendíteni a városrész közösségi életét különböző programokkal. – Mivel itt lakom és sok mindenkivel beszélek, látom én is a gondokat és azt tudom mondani, hogy hozzám bármikor fordulhatnak probléma esetén - hangsúlyozta.

Építsünk együtt egy új Szombathelyt! - zárta a fórumot Lenkai Nóra polgármesterjelölt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában