Helyi közélet

2024.03.31. 13:09

Zenei bemutatóóra: Tislér Mónika pengetős és vonós hangszerekkel érkezett Vépre

Tislér Mónika zenész, előadóművész, magántanár hirdetett hangszerekkel való ismerkedési lehetőséget szombaton a művelődési házban. Azért ment, hogy kedvet hozzon a hangszeres tanuláshoz.

Tóth Katalin

Bemutatta a hangszereket és a munkásságát is Tislér Mónika

Fotó: VN

Kisgyermekkora óta szívja magába a zenét, négyévesen már hegedű volt a kezében, azóta tanulja és műveli is. Magáról azt mondja, húsz év alatt értékes tudás gazdája lett, amit kitűnő mestereinek köszönhet mind a hangszeres tudás, mind az elmélet terén. Mónikát a szombathelyi művészeti középiskolában Földesi Jánosné Rózsa tanította, a Nyíregyházi Egyetemen népi hegedű szakra járt. 

A templomba járók az Új Esély Zenekarból ismerhetik, amelynek vezetője. Ötéves, óvodai nagycsoportos kortól kezdve foglalkozik gyerekekkel és felnőtt tanítványai is vannak évek óta. Vépre pengetős és vonós hangszerekkel – gitárral, ukulelével, zongorával, hegedűvel érkezett –, aki kíváncsi volt, kipróbálhatta bármelyiket. Énekelt is: Caramel és Presser Gábor egy-egy dalát hozta a kisvárosba. 

Bemutatkozó videóval is készült, amelyben felteszi és meg is válaszolja a kérdést: miért épp a zene? – A zene tudomány: olyan, mint a matek. A zene egy idegen nyelv. A zene maga a történelem. A zene a testet is neveli. A zene minden egyszerre, de legfőképpen művészet. A zenén keresztül ki-ki még inkább ember lesz, és aki szerencsés, azt élete végéig elkíséri.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában