Útfelújítás

2024.04.20. 20:00

700 millióból újítottak fel utakat Sárváron

Közel 700 milliós projekt zárult le szombaton Sárváron, amikor átadták a Várkerület utca felújított szakaszát. A beruházás azonban nem csak ezt foglalta magában: néhány héttel korábban adták át a teljesen hosszában megújult Berzsenyi utcát is.

Polgár Patrícia

Fotó: OHR Tibor

A Berzsenyi Dániel utca teljes hosszára és a Várkerület utca a Kossuth tér és a Tizenháromváris utca közötti szakaszának megújítására kiterjedő beruházás Sárvár Város Önkormányzata és a Vas Vármegyei Önkormányzati Hivatal konzorciumában, a TOP Plusz programban valósulhatott meg, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében csaknem 700 millió forint érkezett a városba.

A Berzsenyi utcában megvalósult az útpálya felújítása, renbe tették az árkokat, parkolók épültek és a meglévő járda helyén aszfaltburkolatú járda, valamint kapubejárók épültek. A Várkerület utca érintett szakaszán újjáépült az útpálya és a járdaburkolat és megújultak az úttest és a járda között található virágtartók és kerékpártámaszok, emellett a Nádasdy utcai útcsatlakozásnál két kandelábert is cseréltek.

Az útátadóval egybekötött zárórendezvényen elsőként Kondora István, Sárvár polgármestere mondott beszédet. Kiemelte, hogy a Várkerület nem csupán az ott lakók számára fontos, hiszen az ott található az önkormányzati és járási hivatal is, emiatt az utcában rendkívül nagy a forgalom. Hozzátette, bízik benne, hogy újabb pályázati forrás érkezhet Sárvárra, amelyből az utca fennmaradó szakaszát is felújíthatják. – Utat építeni, utat fenntartani nagyon drága dolog, ezért igyekszik minden önkormányzat külső forrásokat bevonni. Szerencsés helyzetben van a város, hiszen a TOP Plusz programban erre a célra a vármegyéből a legnagyobb összeget Sárvár nyerte el - emelte ki dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke.

- Az elmúlt tíz év fejlesztéseinek köszönhetően Sárvár belvárosa lépésről lépésre megújulhatott: felújították a kormányhivatal épületeit, a Szent László plébániát és az annunciáta nővérek rendházát, valamint megújult a Hild park és megépült a Posta tér is. Ez a projekt is Sárvár belvárosának megszépülését segíti elő – tette hozzá Ágh Péter országgyűlési képviselő.

A projektzáró a Várkerület utca felújított szakaszának átadásával, ünnepélyes szalagátvágással zárult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában