Csatlakoztak

2024.04.03. 21:05

Érzékenyítés Sárváron is – az autizmus iránt

Idén először Sárváron is megemlékeztek az autizmus világnapjáról a Ragyogj kékben! országos sorozathoz való csatlakozással.

Polgár Patrícia

Szilágyi Józsefné dr. Papp Ildikó

Fotó: Kasza Dániel

A sárvári programot Szilágyi Józsefné dr. Papp Ildikó és Fazekas Andrea gyógypedagógusok hívták életre és várták a téma iránt érzékeny érdeklődőket kedden a Nádasdy Kulturális Központ könyvtárában, ahol érintettek, pedagógusok, valamint szociális és egészségügyi szférában dolgozók is megjelentek. 

Előbb Fazekas Andrea gyógypedagógus, a Vas Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Sárvári Tagintézményének vezetője tartott előadást az autizmusról, valamint bemutatta a fejlődési zavar diagnosztizálásának intézményi oldalát. Kiemelte: a minél korábbi felismerés sokat javíthat az autista gyerekek állapotán. Emellett arról is beszélt, hogy a statisztikák alapján a lakosság egy százaléka lehet érintett. 

Szilágyi Józsefné dr. Papp Ildikó, autizmus szakirányú gyógypedagógus diplomával rendelkező szülő az autizmus jellemzőit és a különböző fejlesztő módszereket mutatta be részletesen. Végül a férje, Szilágyi József saját tapasztalatait osztotta meg közös gyermekük kapcsán a jelenlévőkkel. Kedden este a világnap tiszteletére a Nádasdy-vár és a Posta tér szökőkútja is kékbe öltözött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában