Polgárőrök

2024.04.20. 17:41

Évet értékeltek, elismeréseket adtak át a vasi polgárőrök

Megtartotta 2024-es küldött közgyűlését a Vas Megyei Polgárőr Szövetség. Bedi Ákos elnök szerint kifejezetten eredményes, sikeres időszak van mögöttük.

Horváth Zoltán Szabolcs

Fotó: Szendi Péter

Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Söptei úti objektumának Szent Lászlóról elnevezett nagytermét zsúfolásig megtöltötték a vármegyénk különböző részeiből érkezett polgárőrök. A rendezvény a Himnusz hangjaival kezdődött, majd pedig az elismerések átadására került sor.

Az Országos Polgárőr Szövetség kiemelkedő polgárőri munkája elismeréséül a Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát adományozta Takáts Péternek (Vépi Polgárőr Egyesület), míg a Bronz fokozatban ketten részesültek: Végh Anikó (Bajánsenyei Polgárőr Egyesület) és Tóth-Toki Viktor (Sárvár Város Polgárőr Egyesület).

Ezen kívül különböző megyei szintű elismerések, ajándéktárgyak kerültek átadásra.

Ezt követően pedig a napirendi pontoknak megfelelően beszámolók, jelentések kerültek sorra, melyeket utána meg is szavaztak a küldöttek.

- Az előző, 2023-as esztendőt a gondoskodó polgárőr évének tekintettük. Ez az Országos Polgárőr Szövetség kezdeményezése volt. Ez egy takarékossági időszak is volt. Az idei évben az OPSZ iránymutatása alapján az illegális hulladék-lerakóhelyek felkutatására, felszámolására kerül a fókusz. Úgy gondolom, hogy sikeres, eredményes időszak van mögöttünk. Vas Vármegyében 77 egyesületünk van, melyekben 2200 fő felett van a polgárőreink száma. Ezzel az állománnyal pedig közel 400 ezer szolgálati órát teljesítettünk – adott rövid összefoglalást 2023-as tevékenységükről Bedi Ákos, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában