Krisztusi kor

2024.04.06. 17:22

Hálaadó mise a Ferences Templomban szombathelyi máltaiak megalakulásának 33. évfordulóján - fotók

Krisztusi korba lépett a Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoportja, ennek alkalmából hálaadó misét szervezett a közösség a ferences templomban szombaton délelőtt. A misét Tokár János atya celebrálta.

Csabai Bernadett

Fotó: Unger Tamás

A ferences templomban alig lehetett elférni szombaton délelőtt, annyian érkeztek a Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoportjának hálaadó miséjére. 

- A csoport 1991 márciusában alakult, és ebből az alkalomból, hogy 33 évesek vagyunk, úgy gondoltuk, hogy egy hálaadó szentmisével mondunk köszönetet az életünk Urának, aki eddig fönntartott bennünket és azoknak a segítőknek, adományozóknak, akik segítettek abban, hogy létezni tudjunk és tudjuk a rászorulókat segíteni. Széles társadalmi kört szólítottunk meg és hívtunk meg a misére, mindazokat, akik 33 év alatt segítettek bennünket, akár anyagiakkal, akár kétkezi munkával, akár erkölcsi és lelki támogatással. - mondta el Dr. Asbóth Mária, a Máltai Szeretetszolgálat szombathelyi csoportjának vezetője. 

Azt is hozzátette, folyamatosan végzik a feladataikat, akad bőven támogatásra szoruló ember.  Kiemelte, hogy továbbra is várják az önkénteseket, a támogatókat a csoportba. 

- Fontosnak tartom elmondani, hogy a 45 önkéntesünk az elmúlt évben 6500 munkaórát végzett el teljesen ingyen a rászorulók megsegítésére. Úgy gondoljuk, hogy ezt meg kell, hogy tegyük, ha egyszer a Jó Isten adott hozzá fizikai, mentális és lelki erőt. - zárta gondolatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában