Ki lehet a gazda?

2024.04.02. 14:26

Két és fél hónapja próbálnak befogni egy kóborló japán akitát Szombathelyen

Közösségi oldalán kért segítséget Mák Dóri, aki többedmagával az élen Kovács Krisztával már két és fél hónapja próbál befogni egy japán akitát Szombathelyen – eddig sikertelenül. A kutyabarát önkéntesek amit lehetett megtettek, de kifogytak az ötletekből.

Vaol.hu

Forrás: Mák Dóri

Folyamatosan figyelik, mindennap etetik és itatják a kutyát, aki általában este, éjjel és a kora reggeli órákban közlekedik - derül ki a bejegyzésből. Mák Dóri arról is ír: próbálták csapdázni, de sikertelenül - nagyon eszes, jó megfigyelő az állat.  Az önkormányzatnál és a közterület-felügyeletnél is ismerik már az ügyet, de semmi segítséget nem kaptak. A helyi állatvédők többízben próbáltak segíteni, de nem jártak sikerrel. 

A kutyát az oladi körforgalomnál látták először, még az sem kizárt, hogy Zala vármegyéből, vagy Ausztriából keveredett ide. A (volt) gazda személyét mindenesetre homály fedi. Mák Dóri azt kéri, aki látja a kutyát, az eredeti poszt alatt jelezze - szeretné(k) behatárolni az útját. Senki ne próbálja magához hívni, vagy sarokba szorítani, mert csak továbbáll, ami tovább nehezíti a befogását. A japán akita jellemzője, hogy “egygazdás”, nem bánt, de maga védelmét első helyre teszi.  Zseniális megfigyelő, olyan, mint egy szuper nyomozó, rendkívül intelligens és rafinált.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában