Faültetés

2024.04.20. 18:56

Vénic-szilt ültettek a Nemzedékek parkjában – Lukácsháza tavasszal is sok programmal vár

Tavasszal is gazdag program várja a település lakóit. Élénk a közösségi élet, amelybe a fiatalok és az új lakosok is bekapcsolódnak vendégként, segítőként.

Tóth Katalin

Fotó: Lukácsháza Közösségi Ház

Szombaton a Föld napja alkalmából a Nemzedékek parkjában az előző év fájának választott Vénic-szilt (Ulmus loevis) ültettek el a 2023-ban született gyermekek tiszteletére. A jövőt szimbolizáló fához emléktáblát helyezett el az önkormányzat a legifjabbak nevével. A Gyöngyház Óvoda Csibe csoportjának műsora és Virág János polgármester köszöntője után a szülőket emlékplakettel és utalvánnyal ajándékozta meg a képviselő-testület. Aznap délután Albert Mónika hagyományosan szemétszedő akciót hirdetett. A helyi önkéntesek a település bekötő útjait, a hegyhez vezető utakat és a Kilátó környékét takarították ki. A nap közös uzsonnával, beszélgetéssel ért véget.

– Április 30-án májusfát állítunk a Közösségi Ház udvarán a Lukácsházi Polgárőr Egyesület tagjainak segítségével. A korábbi évekhez hasonlóan, idén is várjuk az egyesületek, közintézmények, magánszemélyek névre szóló szalagját egy-egy üzenettel, idézettel, hiszen a májusfa-kitáncoláson, május 31-én ezek a szalagok továbbvándorolnak a gyerekekhez. A vendéglátásról a Közösségi Ház dolgozói gondoskodnak – mondja Kocsis Beatrix, a közösségi ház vezetője. Májusban folytatódik a Lukács-házi Boszik, a Közösségi Ház és Kocsis Attila által indított mozi program. Az ingyenes filmvetítésen a boszik pattogatott kukoricával kedveskednek, a közönségszavazat alapján választott filmet május 10-én 18 órától vetítik. Május 17-én, pénteken, 18 órától a Közösségi Házban Dr. Gyulai Iván ökológus „Kertészkedéssel a természettel” című előadása várja az érdeklődőket.

Május 25-én gyereknap lesz a Közösségi Házban. Tíz órakor Brandnyúl érkezik a nagyterembe. A klubhelyiségben a legfiatalabbaknak a Vasi Ifjúságért Egyesület játszószobát alakít ki. Az udvaron vonatos akadálypálya és csúszdás légvár lesz. A csillámtetkózás mellett karkötőt készíthetnek a résztvevők. A Lukács-házi boszik pedig sorversenyekkel várják a látogatókat. Az egész napos programra a helyi civilek palacsintát készítenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában