Ünnep

2024.05.18. 10:50

"A pékek korán kelnek" - A 95 éves Klaffl Zoltánt köszönötték Celldömölkön

95. születésnapja alkalmából köszöntötték Celldömölkön Klaffl Zoltánt, a Népjóléti Szolgálat I. számú Idősek Otthonának lakóját.

Vaol.hu

Zoltán bácsi köszöni, jól van - csak nehezen mozog

Fotó: Giczi Sándor

A születésnap alkalmából a város nevében Fehér László polgármester, Farkas Gábor jegyző, Nagy Zoltán, a Népjóléti Szolgálat igazgatója, valamint Tüzesné Kovács Katalin részlegvezető is felköszöntötte Zoltán bácsit, aki két és fél éve tartózkodik a Népjóléti Szolgálat Nemesdömölk úti idősek otthonában. Köszöni, jól van, egészségügyileg nincs gondja, csak sajnos nehezen tud mozogni a lábai miatt. Vidáman fogadta az önkormányzat képviselőit. Az ápolóknak köszöni, hogy áldozatos munkájukkal hozzájárulnak "ottlétének szebbé tételéhez.

A Klaffl-pékség Celldömölkön
Fotó: Giczi Sándor

„A világon a pékek mindig korán kelnek, mások míg álmodoznak, ők már serénykednek. Befütik a kemencét, a lisztet szitálják, a kenyérnek valót buzgón megdagasztják” – így vall Klaffl Zoltán A sütőmesterek dicsérete című írásában a pékek áldozatos munkájáról, mely mesterség végig kísérte életében. 1948-ban Pápán érettségizett a kereskedelmi középiskolában. Két évet sütősegédként töltött otthon édesapja mellett a Klaffl-pékségben, majd 1951-ben kapta meg katonai behívóját. A leszerelést követően Ajkán a szénbányában csillésként dolgozott, majd a sütőiparba visszatérve először a Pápa Járási, majd az összevonások után a Veszprém Megyei Sütőipari Vállalat műszaki vezetője volt 24 éven át. 1989-ben, 60. életévét túlhaladva kérte nyugdíjazását, de ma is hálás szívvel és szeretettel gondol vissza szakmai éveire. 1960-ban nősült meg, feleségével 51 évig élt boldog házasságban, két gyermekük született. Zoli bácsi a Honismereti Munkaközösségben írásaival hozzájárult Celldömölk történetének gazdagításához: a sütőipar megismertetéséhez. 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában