Még a nap is kisütött

2024.05.17. 13:47

Quadrille: hét szombathelyi középiskola közel 200 diákja perdült táncra a Fő téren - sok-sok fotó

Hét szombathelyi középiskola közel 200 diákja perdült táncra idén Johann Strauss Denevér című operettjének dallamaira a vasi vármegyeszékhely Fő terén.

Horváth Zoltán Szabolcs

Fotó: © Cseh Gábor

Sokáig erősen kétséges volt, hogy ezúttal is szabadtéren lehet-e megrendezni a 2005 óta Szombathelyen is töretlen népszerűségnek örvendő táncos eseményt, avagy a gyerekeknek és a nézőknek is be kell költözniük az Agora-MSH falai közé. Aztán az időjárás a kegyeibe fogadta az eseményt és a kezdésre még a Nap is előbújt.

- Ezúttal is nagyon ügyesek voltak a diákok és így nem is kellett előzetesen sokat gyakorolniuk. Egyébként ez nem egy nehéz tánc, mivel főleg sétalépésekből áll, de azért oda kell figyelni a kéz és a láb koordinációjára. Sajnos azt tapasztalom, hogy a mai fiataloknak nem a szíve csücske a társastánc, egyre kevesebben jelentkeznek rá. Ez most lényegében egy örömtánc, amivel támogathatják az érettségiző társaikat – fogalmazott Rimányi Judit táncpedagógus.

A szombathelyi Quadrille ezúttal hét középiskola közel 200 diákját mozgatta meg. Az esemény pontosan 12 órakor kezdődött, ahogy Európa másik közel 20 városában is.

- Lényegében kétszer gyakoroltunk erre az eseményre. Tetszik nekünk, jó ötletnek tartjuk. Én nem táncolok aktívan, a mozgásigényem kielégítése érekében inkább kosarazni szoktam – mondta Szabó Márk, a Savaria-középiskola diákja.

A rendezők úgy gondolják, hogy a hagyományt, miszerint Magyarországot Szombathely képviseli a Quadrille Európai Táncfesztiválon, jövőre sem szabad megszakítani, azaz 2025-ben jön a folytatás, ismét felcsendülhetnek a Denevér dallamai a Fő téren.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában