Élhetőbb település

2024.06.22. 11:16

Ólmod nem zsákfalu többé

Kavicsos utat alakítottak ki a több mint félévszázada felszántott és megszüntetett zártkertek helyén, a Bellovich kápolna felé, így többé nem zsákfalu már Ólmod. A település hat percnyi autóútra került Kőszegtől.

Vaol.hu

Egyre élhetőbb település Ólmod. Ehhez nagyban hozzájárult ez az útfejlesztés is, a lakók mintegy nyolcvan százaléka erre közlekedik – mondja Hergovich Vince polgármester, aki úgy tapasztalja: elsősorban a nyugalomra, pihenésre vágyók költöznek ide. Az önkormányzat a Magyar falu programban nyert több 44 millió forintnyi kormányzati támogatást a Bellovich kápolnához vezető út kialakítására. – Nem vagyunk zsákfalu többé – teszi hozzá, majd felidézi: az éppen 300 éves kápolnát két éve újították el, a következő nagy lépés a Kőszeg és Ólmod közötti kerékpárút kiépítése lenne.  

Az újonnan elkészült út átadóját a falu 800. Alapításának 800. évfordulójára rendezett ünnepségen tartották, egybekötve a gradistyei horvátok vasi folklór fesztiváljával. Az eseményen részt vett Ágh Péter, Észak - Vas vármegye országgyűlési képviselője is.  

– Ólmod az elmúlt évben számos területen léphetett előre. Megújult az állami út, de több önkormányzati útra is jutott forrás. Érkezett továbbá támogatás falubusz, közterületet rendben tartó eszköz beszerzésére, játszótér és önkormányzati ingatlan felújítására. Mindezzel a leghűségesebb falu címet kiérdemlő település fejlesztéséhez járult hozzá a kormány – emlékeztetett Ágh Péter. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában