zene

2018.03.16. 08:00

Madrid után érkezett Szentgotthárdra a zongoraművész

A szentgotthárdi hangversenybérlet-sorozatban legutóbb Császár Zsuzsanna zongoraművész bűvölte el közönségét. A koncertműsorban Scarlatti, J. Haydn, Liszt, Bartók, Debussy és Kodály művei csendültek fel.

Horváth R. László

Császár Zsuzsanna Vas megyei kötődésű Fotó: Horváth R. László

A szombathelyi származású, szentgotthárdi családi szálakkal is rendelkező zongoravirtuóz a művész-tanári diploma megszerzése után a németországi Würzburg zeneművészeti főiskolájának két-éves posztgraduális képzésén tanult tovább. Tanulmányai alatt kétszer nyerte el a Magyar Köztársasági Ösztöndíjat. Császár Zsuzsanna kérdésünkre válaszolva elmondta, tanárként több kurzus munkájában vett részt, a szentgotthárdi hangversenyre Madridból érkezett.

Császár Zsuzsanna Vas megyei kötődésű Fotó: Horváth R. László

– A zene mondanivalója a lényeges, a koncert alatt szeretném elvarázsolni a közönséget, a zene által egy másik dimenzióba való elrepítés által – mondta a hangversenyre készülve Császár Zsuzsanna, aki tíz esztendeje a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának főiskolai adjunktusa. A bő egyórás zongorajátékot a Refektórium hallgatósága vastapssal jutalmazta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában