VN-RENDEZVÉNY

2017.11.14. 09:17

Szimulált lávakitörés olvasóinknak fél áron

November 18-án és 19-én nemcsak a Vulkán Gyógy- és Élményfürdő, hanem a Kemenes Vulkánpark is ötvenszázalékos kedvezménnyel látogatható az érvényes megyekártyával rendelkező olvasóink számára.

Vas Népe

A vulkánok világa sok titkot rejt az átlagember számára: a Vulkánparkban megmutatják. Fotó: VN

Mit rejteget látogatói számára a Kemenes Vulkánpark? Vulkánt, természetet és kortárs építészetet.

A vulkáni folyamatok végigkísérték Földünk 4,5 milliárd éves történetét. Befolyásolták felszínének alakulását, hatottak élővilágára, ugyanakkor sok esetben segítették és ma is segítik az ember boldogulását: könnyen hasznosítható kőzeteket, ásványokat, termékeny talajt és megújuló energiákat köszönhetünk nekik. A történelem pusztító vulkánkitöréseiben tízezrek vesztek oda, ugyanakkor ma is milliók élnek a tűzhányók adta javakkal. A celldömölki Vulkánház közelebb hozza és segít megérteni a tűzhányók működését. A külső megjelenésében is különleges épület ezer négyzetméteren mutatja be bolygónk vulkánosságát. Ennek jelenségeivel a felfedezőterem ismerteti meg a látogatókat. Ezen kívül izgalmas kalandok várnak ránk, ha felkeressük a kőzeteket és ásványokat bemutató kiállítást, a Naprendszer-termet, vagy a szimulációs helyiséget, ahol megszilárdult lávafelszínen járhatunk és a számítógép a különböző típusú kitöréseket is szimulálja. Mire számíthatnak a látogatók november 18-án és 19-én a Vulkánparkban? Az intézmény rendkívüli kedvezményekkel és meghosszabbított nyitvatartással – 10 és 18 óra között – várja az érdeklődőket ezen a két napon.

A vulkánok világa sok titkot rejt az átlagember számára: a Vulkánparkban megmutatják. Fotó: VN

A hétvégén a felnőtt, a diák, a nyugdíjas és a családi belépőjegyeket egyaránt fél áron vásárolhatják meg a megyekártyát felmutató vendégek. Egy megyekártyával legfeljebb öt személy vásárolhat kedvezményes belépőjegyet. Keljenek útra, fedezzék fel a vulkánok világát kedvezményes áron!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában