Csavaros Kaleidoszkóp

2017.11.27. 20:27

Ez volt a 17. versfesztivál, a jubileumi Arany-busszal

A Magyar Versmondók Egyesülete a Váci Dunakanyar Színházban rendezte meg a 17. Kaleidoszkóp VersFesztivált. A kategóriadíjak mellett két produkció kapta meg a Kaleidoszkóp-fődíjat.

Vas Népe

A Nagyidai cigányok, Gál Tamás előadásában. Fotó: Kaleidoszkóp

 

A Nagyidai cigányok, Gál Tamás előadásában. Fotó: Kaleidoszkóp

Négy nap alatt 172 egyéni előadó, társulat, zenekar és filmes alkotó mutatkozott be több ezer néző előtt, áll a Kaleidoszkóp záróközleményében. Az eseményen föllépett mások mellett Bálint András színművész és Kovács Ákos énekes (ezúttal versmondóként). Fesztiválidőben két napig a váci színháznál parkolt a PIM Arany-busza. A fesztivál fődíját a Nemzeti Színház Szájon lőtt tigris címmel Rejtő Jenő életét feldolgozó előadása – Olt Tamás színművész – és a szlovákiai magyar Csavar Színház egyszemélyes Nagyidai cigányok produkciója, azaz Gál Tamás színművész kapta. A Csavar Színház neve ismerős Vas megyében: Szarvas József viszáki Pajtaszínházában többször megfordult már Gál Tamás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában