SÁRVÁR

2017.12.15. 08:30

Adventi ajándék a sárvári szoborcsoport

Az önkormányzaton keresztül a városnak adta ajándékba egy helyi polgár a többalakos, életnagyságú figurákból álló kompozíciót.

Pajor András

Sokan megcsodálják az adományként Sárvárra került betlehemi szoborcsoportot Fotó: Pajor András

Németh Gyula celldömölki fafaragóművész, a Népművészet Mestere alkotta a szoborcsoportot, melyet a Szent László-templom bejárata mellett, a főtéren állították fel.

Sokan megcsodálják az adományként Sárvárra került betlehemi szoborcsoportot Fotó: Pajor András

A különösen nagy értékű betlehemi figurákat a fafaragó több éven át készítette. A Szent Család és a háromkirályok érkezését bemutató egész alakos jelenet nyolc életnagyságú figurából és két bárányt mintázó faragásból áll. A szobrok késő barokk és klasszicizáló jegyeket hordoznak. A befogadásukra külön készült egy betlehemi istállót stilizáló faépület is.

Az adományozó a Karácsonyi betlehem mellett még egy alkotást, az Utolsó vacsora című, ugyancsak monumentális fa domborművet is a városnak ajándékozta. Az utóbbit majd a húsvéti ünnepkör idején állítják ki a főtéren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában