SZOMBATHELY

2017.12.06. 20:32

Az Arany 200 busz most Vas megyében parkol

Minden városi iskolából elmehetnek csütörtök estig a diákok megnézni az Arany 200 busz elnevezésű mozgókiállítást. A Petőfi Irodalmi Múzeum az Arany János-bicentenárium alkalmából nyújt lehetőséget a fiataloknak arra, hogy élményszerűen megismerhessék a költő életútját, munkásságát.

SZMK

Az ország leglátogatottabb múzeuma péntektől Kőszegen várja a látogatókat Fotó: Cseh Gábor

 

Az ország leglátogatottabb múzeuma péntektől Kőszegen várja a látogatókat Fotó: Cseh Gábor

Toldi kalapácsát is kipróbálhatták a diákok azon a színes buszon, amely az SzMSzC Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma udvarán állomásozik két napig. Szerdán délelőtt az intézmény diákjai, délután pedig a város más általános és középiskolás tanulói mehettek be a buszos kiállítótérbe, ahol a zenei és filmélmény mellett interaktív játékokkal mutatták be a kis csoportoknak Arany Jánost és a legismertebb műveit. A mozgótárlatot egy-egy csoport húsz percig élvezhette, ám voltak olyan időszakok, amikor akár vissza is mehettek a kíváncsiskodók a buszra. Az Arany 200 busz járt már a Felvidéken, az ország túlsó felén lévő településeken, de a nyári fesztiválokon is – a cél a fiatalok érdeklődését felkelteni a költő, illetve az Petőfi Irodalmi Múzeum iránt. Július óta járja az utakat a tömegközlekedési járműből lett kiállítótér, és jövő év októberéig tart a zarándokútja; hely azonban már nincs, minden időpontját lefoglalták.

Az Arany-busz – amely jelenleg az ország leglátogatottabb múzeuma: naponta mintegy kilencszázan szállnak fel rá – péntektől már Kőszegen várja a kíváncsi látogatókat. Addig a gépipari iskolában lehet megtekinteni a mozgótárlatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában