karácsonyra készülnek

2017.12.01. 09:00

Peddignádból készült a karácsonyi harang az Agorában

Fiatalok és idősek is kipróbálták, milyen könnyű dolgozni a peddignáddal és gyönyörű harangokat készítettek az alkalmi kézműves mesterek.

Pungor Csaba

A közelgő ünnepekre hangolódva rendezték meg tegnap este az Agora – Művelődési és Sportházban a kis esti bütykölőt, amelyre kikapcsolódni vágyó és a hagyományos kézműves technikákra kíváncsi anyukákat várták a szervezők.

A foglalkozáson ezúttal peddignádból készítettek harangokat az érdeklődők. A trópusi pálma rostja a vesszővel ellentétben könnyen megmunkálható, ezért előszeretettel használják kézműves-foglalkozásokon.

- Azért esett a választás a harangra, mert szorosan kapcsolódik az adventhez, ajándéknak is alkalmas, valamint kevés alapanyagból és kis energiabefektetéssel elkészíthető – mondta Kemény Katalin foglalkozásvezető. A rövid elméleti oktatást követően már gyakorolhattak is. A foglalkozáson részt vevők ügyesek voltak: harminc perc alatt elkészítették a harangokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában