Világszínvonal

2017.12.05. 19:44

Ünnepi Capella Savaria

Ahol a Capella Savaria, ott az ünnep. De a szombathelyi régizene-együttes ezúttal kifejezetten karácsonyi koncertet adott a Bartók Teremben. 

Ölbei Lívia

Telemann a Bartók Teremben. Balra Kalló Zsolt, szólistaként közreműködik Bertalan Andrea. Fotó: Nagy Jácint

 

Telemann a Bartók Teremben. Balra Kalló Zsolt, szólistaként közreműködik Bertalan Andrea. Fotó: Nagy Jácint

Több száz éves, soha el nem évülő zeneműveket korabeli, korhű hangszereken és világszínvonalon szólaltat meg a Capella Savaria zenekar. Ezekben a világ rendjét és harmonikus szerkezetét fölmutató kompozíciókban eleve van valami ünnepélyesség. Vagyis mindig megteremtődik az ünnep ott, ahol a Capella Savaria föllép. De most kifejezetten a karácsonyi készülődés jegyében adott hangversenyt a régizene-együttes – a régi hagyomány szerint – a Bartók Teremben. Elhangzott Manfredini C-dúr „Karácsonyi” concerto grossója, Telemann G-dúr fuvolaversenye – szólistaként közreműködött Bertalan Andrea -, Vivaldi A négy évszak című örökzöldjének aktuális tétele, a Tél, amelynek előadásában a zenekar Liszt-díjas művészeti vezetője, Kalló Zsolt játszotta a főszerepet. Az adventi koncert Telemann D-dúr szvitjével (Tafelmusik) ért véget, Borsódy László (trombita) és Brandisz Márton (oboa) közreműködésével. Várjuk a következő Capella-koncertet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában