Helyben van a sokszínűség

2018.02.02. 12:28

Vasi kultúrházak éjjel-nappal

Ismét megrendezésre kerül a Kultúrházak éjjel nappal, melyhez csatlakoztak vasi intézmények is. Mutatjuk a programokat, hisz ahogy a mottó is mondja: Helyben van a sokszínűség!

vaol.hu

Itt a hangsúly a farsangon lesz! Pénteken jelmezt készíthetnek az ifjak, szombaton pedig korhatár nélkül egy jelmezbemutatós farsangi délutánt szerveznek, mely elnyúlhat késő estig is. Lesz farsangi sütiversenyt is!

Szombaton két remek program is lesz. Az egyik dr. Kereszty Gábor „Jelenállapot” című fotókiállításának éjszakai megtekintése – kiállításfotók készítése. Illetve jelmezes, maszkos farsangi buli – elsősorban felnőttek részére. Jó szórakozást!

Kőszeg 500 éves párlatfőzési hagyományaira emlékezik a rendezvény a történelmi emlékhely Jurisics Várban. Nagyon komoly programok lesznek, érdemes kinézni!

Pénteken igazi helyi, közösségi délután várható, bemutatásra kerül a településen élők sokszínűsége: régi használati tárgyak és modern technikával készített kreatív alkotások, elkészült termékek kiállítása. Fiatal fotós képeiből kiállítás. Amatőr színitársulat kabaré jelenet előadása. Teadélután beszélgetésekkel, zenehallgatással.

Télbúcsúztató. A helyi hagyományok megismertetése a gyerekekkel, fiatalokkal, játékos vetélkedők, tradicionális és modern fánkok készítése közösen.

Főszerepben itt is a farsang! Pénteken farsangi kézműves foglalkozás és játszóház a gyerekeknek, családoknak. Bemutatót és tagtoborzót tart a helyi Zumba csoport. Szombaton pedig Farsangi Mulatság a helyi Kultúrházban. Program: Jelmezes felvonulás a faluban harmonika szóra, télbúcsúztatás, jelmezverseny, fánkverseny, majd élő zenére farsangi mulatság a késő esti órákig. Közben tombola árusítás.

Pénteken a szerzetesség világnapja alkalmából Heiter Róbert Gottfried szentgotthárdi káplán, tanár, szentszéki bíró tart előadást a szerzetességről. Később pedig Szentgotthárd város fúvószenekarának nyilvános próbája lesz megtekinthető. Szombaton pedig a  farsangi mulatság keretében Játszó Kapuval ( kézműves játszóház ), jelmezes felvonulással, jelmezversennyel, mókás feladatokkal, fánk partyval és „Légy képben”- jelmezes fotózással várnak minden korosztályt!

Szombaton kerül megrendezésre a vacsorával, műsorral egybekötött jótékonysági bál a helyi egyházközség szervezésében.

Három pénteki program is látogatható: Kof-Kiss Sándor kiállítása, vallási és néprajzi témájú alkotásokkal. Illetve nyilvános lesz az Aprók tánca és a karate foglalkozás.

Pénteken az aerobik csoport nyilvános edzésével indul a hétvége. Szombaton pedig farsangi játszóház, álarckészítés és farsangi dekorációs ötletek mindenkinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában