Megavers

2018.04.14. 10:00

Ádám az első öt között a televíziós tehetségkutató döntőjén

A Megavers országos televíziós tehetségkutató versmondó verseny döntőjében az első ötben végzett Gubián Ádám.

Tóth Kata

Gubián Ádám (a fotón középen) a szolnoki Aba-Novák Agora Kulturális Központban rendezett döntőn Fotó: Tompa-Vásárhelyi Eszter

A szombathelyi Nyitra Utcai Általános Iskola 8. osztályos tanulója, Gubián Ádám „verses meneteléséről” többször adtunk hírt: egyetlen vasi indulóként vett részt a Megavers 10 tévés tehetségkutatón, és jutott be a költészet napján Szolnokon rendezett döntőbe. Ahogy az előválogatón, úgy április 11-én is Rakovszky Zsuzsa-költeménnyel, most az Egyirányú utcával állt ki Ádám a szakmai zsűri elé, és bár a dobogóról lecsúszott, így is az élmezőnyben végzett – elismerő szavakkal, gratulációkkal és különdíjakkal térhetett haza. Jutalmul meghívták az ötnapos Megavers 10 táborba a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kétpóra, ahol versmondást és pódiumművészetet tanulhat majd szakemberektől, emellett könyvnyereményeket, utalványokat, egészségcsomagot is kapott. Turczy István József Attila-díjas költő, író, a zsűri egyik tagja külön gratulált Ádámnak a megmérettetés után. Megígértette vele, hogy jövőre is indul, és azzal biztatta, be fog érni a tehetsége.

Gubián Ádám (a fotón középen) a szolnoki Aba-Novák Agora Kulturális Központban rendezett döntőn Fotó: Tompa-Vásárhelyi Eszter

Eseménydús volt Ádám hete, nem csak a szerdai szolnoki döntőre kellett készülnie. Hétfőn Gyöngyösfaluban a Versvarázs Balogh József-emlékversenyen is szavalt – első lett a 7-8. osztályosok között. Kedden a Váci Mihály-szavalóversenyen is nyert, ugyanazzal a Rakovszky Zsuzsa-művel, ami szerdán ötödik helyet ért a Megavers-döntőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában