Szentháromság Vegyeskar

2018.06.14. 11:00

A szombathelyi kórus, amelynek majdnem egy emberöltő óta lelke van

Csaknem egy emberöltő telt el azóta, amióta 1998 virágvasárnapján Molnár János plébános atya ösztönzésére egy lelkes csapat először énekelte el a Szentháromság-templomban a passiót.

VN

A Szentháromság Vegyeskar jubileumi koncertjén Fotó: Vincze Imre 

Az egyszeri alkalomra verbuválódott csapatból kórus született: a Szentháromság Vegyeskar alapítói közül többen ma is az énekkar tagjai.

A Szentháromság Vegyeskar jubileumi koncertjén Fotó: Vincze Imre

A kórus 2003 óta Gaál Sándor atya támogatásával alkot és szolgál. Király Katalin 9 hónapja vette át a Szentháromság Vegyeskar irányítását. Az ezen időszak alatt végzett közös munka eredményességét a jubileumi koncert fényes sikere igazolta. Mindhármuk szakmai tevékenységét a kezdetektől fogva önzetlenül és fáradhatatlanul segíti Vincze Imréné Marika kórustitkár és Héra Mártonné Margit. A koncertről CD-felvétel készült, aztán a vegyeskar díszvacsorán vett részt, ahol emlékplaketteket és okleveleket vettek át a résztvevők, majd az ünnepi torta felszeletelése alatt felcsendült az elmaradhatatlan dal: „Éljen a kórusunk”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában