Nemzetközi Színjátszó Találkozó

2018.06.19. 13:00

Georgiai bábjáték, kolostorölelés is lesz Vasváron

Csütörtöktől vasárnapig tart a Vasi-Hegyháton a Nemzetközi Színjátszó Találkozó a Nagy Gáspár Kulturális Központ szervezésében.

Pogács Mónika

Gergye Rezső mutatta: színes lett az idei programsor Fotó: Pogács Mónika

 

Gergye Rezső mutatta: színes lett az idei programsor Fotó: Pogács Mónika

1987-ben rendezték a fesztivál „jogelődjét”, azóta folyamatosan része a program a nyárkezdetnek. A csütörtöki megnyitón köszöntőt mond Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője és Sejber Mihály alpolgármester. A négy nap alatt csaknem harminc hazai és határon túlról érkező együttes mutatja be produkcióit. Nemcsak a Nagy Gáspár Kulturális Központ színpada és az épület mellett felállított sátor lesz a helyszín, hanem szabadtéren és több hegyháti, vasi településen lesz bemutató. A rendezvény felütése Rideg Sándor Indul a bakterház című darabja lesz a lendvaiak előadásában, de érkeznek a georgiaiak is a Bátorság ereje című bábszínházukkal. A Szent Iván-éjre hangolva szombaton a Muzsikás Együttes és Petrás Mária lesz a vendég. Vasárnap a hagyományos kolostoröleléssel és díjkiosztóval zárul a négynapos vasvári színházünnep.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában