évértékelő

2018.06.20. 10:00

Peer Krisztián bábos Estimeséje még hátravan a Meseboltnál

Kovács Géza, a Mesebolt Bábszínház igazgatója mondta el évértékelőjét, és kitekintett a következő évad újdonságaira is.

Lutor Katalin

Kovács Géza és két új társulati tag: Varga Bori és Kosznovszky Márton Fotó: Unger Tamás / VN

Több szempontból is csúcsteljesítményt nyújtott a lassan végéhez közeledő évad: a 19 fős társulat – melybe a színészektől a színpadépítőkig mindenki beletartozik – 10 bemutatón és 386 előadáson van túl, ezeket csaknem 40 ezer néző látta. Az évadnak azonban még nincs vége: amikor az összegzést hallgatjuk, Kőmíves Csongor éppen a Zrínyiben adja elő Batu-tá kalandjait. Emellett egy utcaszínházi előadás is várja a szombathelyi közönséget: a Baltasar Espinosa utolsó üdülése és üdvözülése című passió felnőtteknek készült néhány éve, csütörtökön 20 órakor a szombathelyi székesegyház előtt látható.

 

Minden korosztály számára készült előadás az évadban: a pöttöm színháztól az osztálytermi színházi előadáson át a komoly, felnőtt darabokig. Önállóan, párban, koprodukcióban. Megrázó osztálytermi előadás volt az Oszkár és Rózsa mami, amely az elmúlás kérdését járja körül gyermeki nézőpontból. Nagy sikere volt Parti Nagy Lajos nyelvezetével A császár új ruhája előadásnak, valamint a másik klasszikusnak, Rumcájsznak is.

Kovács Géza és két új társulati tag: Varga Bori és Kosznovszky Márton Fotó: Unger Tamás / VN

Az Estimesét július 2-án a Kőszegi Várszínházban láthatja először a közönség (aztán a következő évadban is). A következő évad: színes, izgalmas, még csúcsra törőbb. A rendezők között ott találjuk Veres Andrást és Jeles Andrást is. Kovács Géza igazgató mandátuma hamarosan lejár, de újra pályázni fog: van bőven dolga. „Itt van a város, vagyunk lakói, neve is van: MMIK” – mondjuk ki közösen a zárszót Kovács Gézával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában