Lamantin Jazz Fesztivál

2018.06.18. 19:01

Szombathely megint a dzsessz fővárosa lesz

Hazai és külföldi nagyágyúk érkeznek a 19. Lamantin Jazz Fesztiválra, amelyhez kapcsolódva ismét megrendezik a Lamantin Improvizációs Tábort. A részleteket hétfő délelőtt sajtótájékoztatón ismertették a szervezők.

SZMK

Dr. Tímár Péter főszervező és dr. Puskás Tivadar polgármester a sajtótájékoztatón Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

A Lamantin Jazz Fesztivál mára beírta magát a nyári zenei fesztiválok történetébe – mondta dr. Puskás Tivadar polgármester. Az önkormányzat által nyújtott támogatás a kiadások mintegy felét fedezi. Idén négy helyszínen húsz koncert várja a zenebarátokat. A blues, a soul, a funk és a dzsessz jeles hazai és külföldi képviselői érkeznek Szombathelyre.

Dr. Tímár Péter főszervező és dr. Puskás Tivadar polgármester a sajtótájékoztatón Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

Fellép a Kéknyúl, Tóth Vera a Budapest Jazz Orchestrával, a Take Monk Lakatos Ágnessel, az Enrico Crivellaro Band, Snétberger Ferenc, továbbá Amerikából érkezik Joe Louis Walker. Dr. Timár Péter főszervező emlékeztetett: a majdnem húszéves szombathelyi fesztivált a kezdetektől egy baráti társaság szervezi – hobbiból, egyesületi formában. A céljuk, hogy minél többen megismerkedjenek ezzel a komolyabb könnyű műfajjal. Hozzátette: hagyomány már az is, hogy az ország legjobb dzsesszzenészei karolják fel évről évre a fi atal tehetségeket, az improvizációs táborba idén mintegy 119-en jelentkeztek. Június 24-én a tanári kar koncertjével kezdődik a fesztivál, majd rá hét napra a Lamantin Improvizációs Tábor diákjainak fellépésével zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában