te is ott vagy a galériában?

2018.07.11. 12:05

A széllel indulunk – Hiperkarma esővel az AlteRába első napján

Nincs AlteRába eső nélkül. Helyesebben: nincs AlteRába esőkabát nélkül. Meg sár nélkül. Meg önfeledt táncolás nélkül.

Lutor Katalin

Hiányzott a napsütötte rész és nem a koncertlistából. De a színes műanyagkabátok nem csak vízhatlanok, a fényt sem nyelik el, így sok-sok táncoló villanás volt a közönség a hol szemerkélő, hol erősebben szitáló esőzésben. „De vajon igazi fényből állsz-e mondd?”

Bérczesi Robi az a dalszövegíró aki biztos, hogy az átlagosnál több szót képes tenni egy dalba, és komoly munka ebben a tempóban vele énekelni a dalait. És talán a sörgyár támogatása után már még komolyabb munka, hiába a fesztivál első napjáról van szó.

 

A régi dalok mellett néhány új szerzemény is megjelent, ám ez mind ismert már, így a családias kisközönség kórusként zengte sorra azokat. Mivel a fesztivál kedden kezdődött, ráadásul esővel robbant be a nyitány, csak éppen annyian voltak, hogy a méretes placcot omlósra taposták, kényelmesen süppedősre. De mindenki csak éppen addig táncolt, amíg szólt a dob meg a basszus.

ha reátelepszik az ég a tájra

megint esőt ígértek a délibábra

sok a felhő a zöme vonulni készül

a nyárból meg ami maradna végül

az eléldegél míg

az évek jönnek utolérnek

kitakarnak és számon kérik

a lelket rajtad de ugye látod?

ma nem úszod meg a boldogságot”

(délibáb)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában