kultúra

2018.07.26. 20:56

Szélrózsa – Ahogyan gyerekek és fotósok látják

A reformáció jegyében kiírt fotópályázatra küldött képek legjava, az evangélikus oktatási intézményeknek szóló rajzpályázat díjnyertes alkotásai kerültek a büki művelődési központ galériájára.

Vas Népe

Szemereiné Baintner Fanni

Sok tehetséges diák jár az evangélikus iskolákba és óvodákba: több száz pályamunka érkezett a kulturális örökség európai évében kiírt pályázatra. A pedagógusok kreativitását is dicsérte a megnyitón Károlyné Magyar Ildikó, a soproni Eötvös-gimnázium rajztanára, az évente megrendezett verseny koordinátora. A folyosó másik felén művészi fényképek legjava látható még vasárnapig a Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozó keretében: a reformáció kezdetének 500. évfordulójára meghirdetett fotópályázat mintegy harminc munkája. Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa elmondta: a büki tárlat a 24. bemutatkozása a négy kategóriában készült fotóanyagnak, amely megfordult már Soprontól Marosvásárhelyen át Újvidékig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában