kultúra

2018.07.02. 21:37

Vulkánház, kiszállás! – Térképzés egyetemistákkal és a városgondnoksággal

Varga Imre építész 2014-ben vette birtokba egy hétre építészhallgató tanítványaival a Vulkánház – a Kemenes Vulkánpark szíve – környékét.

Ölbei Lívia

Harmónia: a megálló a vulkánparknál Fotó: Gyuricza Imre

Illetve pont hogy nem birtokba vették, hanem párbeszédet kezdeményeztek vele. A Tér-Képző eredményét azóta is élvezheti, aki arra jár: padok, napvitorlák és más térelemek teszik komfortosabbá a „vulkáni tájat” a látogatóközpont körül. Most pedig – a celli városgondnokság közreműködésével – elkészült a buszmegálló is.

Harmónia: a megálló a vulkánparknál Fotó: Gyuricza Imre

A Tér-Képzők hagyománya általában hátrányos helyzetű településekkel kezdeményez és tart fönn (hosszabb távú) kapcsolatot, de Varga Imre öt évvel ezelőtt kivételt tett: elcsábította őt „az európai szemmel igényes, kifinomult épület”, a Vulkánház, amelyet Földes Gábor és irodája tervezett. A frissen átadott megálló nemcsak a tájba illő, de a Vulkánházhoz is passzoló célszerű és szép vonalú építmény. Ráadásul a buszmegálló a létezésével is azt jelzi, hogy ide el kell jönni, itt meg kell állni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában