meglepték

2018.08.24. 14:00

Elkapott színes pillanatok tárlata – Dr. Szabó Sándor festményei a BDK földszintjén

CSütörtökön nyitották meg és szeptember 8-áig látható dr. Szabó Sándor gazdag kiállítása a Berzsenyi könyvtárban. Témában és eszközeiben is rendkívül színes az összeállítás, a megnyitón pedig nagyon sok kollégája meglepte az alkotót.

VN

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária és Nagy Éva (jobbra) is méltatta dr. Szabó Sándort

Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

 

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária és Nagy Éva (jobbra) is méltatta dr. Szabó Sándort
Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

Portrék, utcarészletek, tájképek: sokféle alkotás, de közös bennük az, hogy nem önmagukban látszanak, hanem mintegy elkapott pillanatokat mutatnak dr. Szabó Sándor festményei. – Virtuális spontán realizmus stílussal írhatók le a jórészt akrillal készült munkák – méltatta a Szombathelyi Törvényszék vezető bírójának képeit dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a szombathelyi önkormányzat Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága elnöke. – Ha alkotói pályázatot írnának ki Szombathelyen a jogászoknak, akkor biztosan dr. Szabó Sándor nyerne – fogalmazott a bizottsági elnök, s egyetértő derültséget hallhatott, hiszen a törvényszék számos bírája ott volt a megnyitón. Hangsúlyozta azt is: az amatőr jelző nem felkészületlenséget jelent egy festőnél, sőt dr. Szabó Sándor fantasztikusan bánik a színekkel.

 

– A nagyközönség előtti bemutatkozáshoz nagy bátorság kell

– ezt is kiemelte köszöntőjében Nagy Éva könyvtárigazgató. Dr. Szabó Sándor már több alkalommal megmutatta alkotásait: Sárváron, Budapesten is volt kiállítása – most, a Pillanatok címet kapott összeállítást pedig szeptember 8-áig a Berzsenyi könyvtár földszintjén láthatják az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában