Tájak és harangok

2019.03.28. 07:00

Gódor József fotóiból nyílt tárlat Vépen

Hazám Magyarország – otthonom Európa címmel Gódor József, a Csók István Művészkör egyik alapítója fotóiból nyílt tárlat a Kiállítótérben.

BTK

Gódor József, Kovács Péter és Palcsó Julianna Fotó: Tóth Kata

Ahol csak járt, szerte Európában, otthon érezte magát – ez látható a képekből –, mégis Magyarország a szíve csücske, méltatta Gódor Józsefet a megnyitón Palcsó Julianna, a művészkör elnöke. A téma előtted van, meg kell látni, és másokkal is megláttatni, ez az alkotó jelmondata, ezt követi, amikor Kőszeg és amikor Európa országainak ismerős részleteit mutatja meg fotókon.

Kovács Péter polgármester úgy fogalmazott: ő nem egyszerűen fényképész, hanem fényképező ember, amit alkot, az egy kiállítótér falára is kikerülhet.

Gódor József, Kovács Péter és Palcsó Julianna Fotó: Tóth Kata

Albuma emlékeket idéz olaszországi, franciaországi, erdélyi utazásairól, egyben csábít a külföld megismerésére. A tájat fényképezi, megtalálva azt a helyet, ahonnan a kép valamennyi fontos részletet tartalmazza. Szinte megszólalnak a fotókon a templomharangok, a vízesések a fülünkbe zúgnak, a gleccserpatak csobogó hangját is halljuk, amihez hozzájárul, hogy nem fényes papírra, hanem fotóvászonra nyomtatta azokat.

Korábban tíz önálló kiállítása volt Gódor Józsefnek, a vépi bemutatkozás a tizenegyedik – előtte legutóbb Sopronban mutatkozott be a fotókkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában