Közös tárlat

2019.04.15. 09:00

Két szépkorú művész állít ki a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

A 97 éves Káldy Lajos festőművész és a 86 éves Csizmadia ­Attila grafikusművész közös tárlata nyílik a Berzsenyi ­Dániel Könyvtárban április 17-én 17 órakor Torjay Valter bevezetőjével.

Merklin Tímea

A csipkereki születésű, Szombathelyen élő, nagy természetjáró Káldy Lajos a magyar táj festője, az akvarell mestere, ma is jön-megy – guruló műterme egy kockás, kétkerekű kis kocsi, benne minden szükséges eszközzel –, alkot, nem tesz le a virágok pompájáról, a vidék szépségéről.

Káldy Lajos festményei esztétikai igényű és egyben néprajzi ihletettségű dokumentációk, keresi az időtálló értékeket, egyik kedvenc témája a borospincék megörökítése.

Csizmadia Attila Marosvásárhelyen született, 1976-ban települt át a családjával Erdélyből Magyarországra, 2005 óta él Szombathelyen.

A grafikusművész fa- és linómetszeteket készít, főként a falusi életet ábrázolja, építményeket, tájakat, történelmi vonatkozású motívumokat mutat be. Átköltözése óta, vagyis az elmúlt 14 évben körülbelül nyolcvan kiállítása volt, így az USA-ban, Kanadában, Angliában és Lengyelországban is bemutatta alkotásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában