Barokk zene, barokk miliő

2019.10.07. 07:00

Világi és egyházi művek a patikában a Kőszegi Vonósok előadásában

A 17–18. századi Kőszegre hívja a vendégeket a Városi Múzeum háromalkalmas Barokk napok sorozata. A múltkori művészettörténeti témájú előadás után az Arany Egyszarvú Patikában pénteken barokk zeneművekből válogatott a Kőszegi Vonósok kamarakoncertje.

Tóth Kata

A Kőszegi Vonósok a Barokk napok programjában

Fotó: Ohr Tibor

Korabeli viseletben és környezetben állt közönsége elé és adott ízelítőt a barokk zene közkedvelt darabjaiból a kibővült vonósnégyes, közben Scheer Bernadett koncertmester szűk egy órában a kor zenéjéről beszélt. Szólt a művek jellegzetességeiről, az adott darabok különbözőségéről.

Szemléltetésként a zenészek megszólaltatták az egyik legismertebb Johann Sebastian Bach-művet, az Airt a D-dúr zenekari szvitből, Charpentier Te Deumának nyitányát, Johann Bernhard Bach két tételét egy szvitből és Vivaldi Négy évszakából az Őszt. Az esten viselt barokk öltözeteket Zsoldos Mónika készítette.

A Kőszegi Vonósok a Barokk napok programjában
Fotó: Ohr Tibor

A folytatásban október 10-én 17.30-kor Rejtőzködő értékek alcímmel dr. Haris Andrea tart előadást a patikában a város környékén található barokk kápolnákról. A rendezvényre a belépés ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában