rendületlenül próbálnak

2020.02.03. 10:00

A vénlány sapkája – A Ferrum újkori görög darab premierjére készül

A Ferrum Színházi Társulás rendületlenül próbál: február 21-én újkori görög bemutató részese lehet a közönség az oladi színházteremben. A próbák helyszíne továbbra is az MMIK.

Ölbei Lívia

Fotó: Unger Tamás

Török Gábor Dezső, a 44 éves Ferrum alapítója és vezetője – egyébként pedig éppen ötven éve van a színi pályán társulatvezetőként – és a társulat ezúttal egy 20. századi görög drámában látta meg a lehetőséget, hogy az emberi kapcsolatok válságáról, a magányról, a kommunikációképtelenségről beszéljen. Dinosz Taxiarhisz A vénlány sapkája című drámája ráadásul jó alkalom arra, hogy a Ferrum társulatának „régi”, meghatározó játékosa, Márczi Renáta főszerepben mutathassa meg magát.

 

A Ferrum ereje és állandósága éppen ebben rejlik: hogy vannak „ősjátékosok” – mint a korelnökként örök fiatal Sövény László –, van a derékhad – benne most már Márczi Renáta is –, és mindig vannak a társulathoz csatlakozó fiatalok. Mindeközben az évtizedekkel ezelőtt kikevert keserédes Ferrum-stílus nem változik. Ahogyan az az alapattitűd sem, hogy a Ferrum-bemutatókkal gondolkodásra serkentsék a közönséget; méghozzá úgy, hogy nem mondanak le a nevetés, a nevettetés jótékony hatásáról sem.

A vénlány sapkája című groteszk egyfelvonásos bemutatója tehát – Török Gábor Dezső rendezésében – február 21-én 19 órakor kezdődik az oladi iskola színháztermében (Simon István utca 2–6.), másnap este lesz még egy előadás. Addig a közönség felkészítését célzó „ráhangolóból” emeljük ki a mottónak is beillő mondattöredéket, egyenesen a darabból: „…egész életünk egy merő félreértés…” Kezdődhet a meditáció: igen, nem, talán nem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában