20 egyesület, 120 táncos

2020.04.29. 17:17

A Tánc világnapját is házhoz viszi az Agora

Idén online térben ünnepelték a tánc világnapját. Húsz táncegyesület, -csoport mutatta meg: a járvány ellenére még mindig Szombathely a tánc fővárosa.

Lakosi Gabriella

Fotó: Agora Savaria Facebook

A tánc világnapját eredetileg az Agora Szombathelyi Kulturális Központ és a városban működő szép számú táncművészeti egyesület, együttes közös vállalása és összefogása keltette életre 2003-ban. A város hagyományát a rendkívüli helyzetben is folytatták, ám idén a tánc világnapja alkalmából online tereiket töltötték meg tánccal és zenével.

Húsz egyesület több mint három héten keresztül oktatóvideókkal mutatkozott meg az Agora Facebook-oldalán, így a különböző műfajokat otthon is bárki kipróbálhatta – tudtuk meg Bali Krisztina szervezőtől.

Ezekből aztán a tánc világnapjára egy hatalmas videó állt össze, amely megmutatja Szombathely táncos sokszínűségét, és hogy Szombathely tényleg a tánc fővárosa. A táncosok szülőkkel, nagyszülőkkel, testvérekkel, kutyával, cicával a konyhában, a kertben, a garázs előtt, a hálóban, a nappaliban, a teraszon mutatják be saját műfajukat.

A Tánc Világnapja alkalmából a jelenlegi helyzetnek köszönhetően az online térre költözött át a program és nem is akárhogyan!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában