Játék az élet!

2020.04.29. 11:00

Játszva ismerik meg az értékeket

Játékos formában ismerkedhetnek meg a gyermekek az Őrvidékkel: társasjátékba gyűjtötték össze a térség szellemi és kulturális örökségét.

VN

Forrás: Shutterstock

Játszva tanulni – hangzik az oly sokat hallott kifejezés, amelyet most kézzel foghatóvá is tett a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület (BMKE). Olyan társasjátékot alkottak meg, amely nemcsak kiváló családi, baráti programként állja meg a helyét, hanem tanulni is lehet a segítségével – észrevétlenül. Az ORF a magyar oldalán számolt be arról, hogy Seper Mariann elnökhelyettesé, a Felsőőri Kétnyelvű Szövetségi Gimnázium pedagógusáé az ötlet, amely akkor született, amikor érettségizőket készített fel, méghozzá a burgenlandi népcsoportok témaköréből.

A portálnak azt mondta: két évnyi anyaggyűjtés eredménye az ismeretterjesztő tartalom, amely témakörök szerint szortírozott kártyákon kapott helyet: a kérdés és a válasz is egy elemen található. Az információt adó oldalon a Burgenlandban élő magyarok népi hagyományairól, zenéjéről, valamint az általuk lakott településekről lehet tájékozódni képekkel, grafikákkal; a kérdések pedig a hátoldalakon sorakoznak. A játékos feladata, hogy minél több adatot, érdekességet megjegyezzen, ezzel együtt minél több kártyához jusson a győzelemért. – Minden, az általunk és számunkra értéknek tartott dolog szerepel benne. De nemcsak az Őrvidéken élők számára nyújt szórakozást, hanem mindenkinek, aki beszél és olvas is magyarul – emelte ki az interjúban Seper Mariann. Az értékláda 11 éves kor felettiek számára ajánlott, ketten vagy többen is játszhatják. A társasjáték egyébként a BMKE oktatási segédeszközcsaládjának része az Alsóőrt, Felsőőrt, Felsőpulyát és Őriszigetet bemutató Őrvidék értékei sorozathoz kapcsolódóan, amelyhez utazó kiállítás és brosúra is tartozik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában