Fogd, vidd, olvasd!

2020.05.28. 07:00

Mióta megnyílt, népszerű a vépi könyvterasz

A könyvtár még nincs nyitva, egyelőre az állományból kivont példányokból választhatnak maguknak olvasnivalót a helyiek. Mióta megnyílt, népszerű a könyvterasz.  

Tóth Kata

Könyvek a polcon: bátran lapozhatók!

Fotó: Unger Tamás

Fogd, vidd, olvasd, vagy ülj ide, és válogass bátran a kihelyezett könyvekből! Visszahozni sem kell! – ez a felirat fogadja az arra járót múlt hét vége óta a művelődési ház bejáratánál.

Könyvek a polcon: bátran lapozhatók!
Fotó: Unger Tamás

Nagyobb selejtezést végeztek az elmúlt hetekben a könyvtárban: az elhasználódott, szakadt borítójú, nagyon sokat forgatott, több példányban meglévő vagy elavult kötetek, körülbelül 1500 könyv került ki az állományukból, azokból tettek a teraszon kialakított polcra. Aki már szívesen kölcsönözne, az most ehelyett szabadtéren válogathat. Volt, aki gyerekkönyveket vitt, de fogadnak is köteteket, ha valaki nem akarja kidobni az otthon feleslegessé vált, esetleg örökségből maradt gyűjteményét, mondta kezdeményezésükről Iszakné Koszorús Judit, az intézmény igazgatója.

Amikor szép, napos az idő, többen mennek, böngésznek a kiadványok között. Akár le is ülhetnek beszélgetni, pihenni, olvasni, a helyszínen ugyanis kényelmes szék marasztalja a vendéget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában