Az Akacs Mihály utcai grund

2020.10.09. 07:00

A Pál utcai fiúk a Weöres Sándor Színházban

Ma este tényleg megkezdődik a szezon az Akacs Mihály utcában. A WS Színház első (és nem tavaszról kényszerűen elhalasztott) bemutatója a 2020/21-es évadban Molnár Ferenc világklasszis regényéből készült: A Pál utcai fiúk.

VN

A Pál utcai fiúk a Weöres Sándor Színházban. Ma este premier!

Fotó: Benkő Sándor

Sok feldolgozás után a zenés verzió ötlete a 2005-ös A Nagy Könyv című tévéműsor után született: Geszti Péter, Dés László és Grecsó Krisztián munkája, a szöveghez felhasználták Török Sándor átdolgozásának néhány elemét is. Az ősbemutató Radnóti Zsuzsa és Horváth Csaba közreműködésével a Vígszínházban volt – ahol anno Molnár Ferenc házi szerzőnek számított – 2016-ban Marton László rendezésében.

A Pál utcai fiúk a Weöres Sándor Színházban. Ma este premier!
Fotó: Benkő Sándor

Az előadást azóta is telt házzal játsszák, több vidéki színház is műsorára tűzte. Ma a WS Színház nagyszínpadán bukkanak fel Nemecsek Ernőék. Ma este 7-kor premier: Rácz tanár úr – Orosz Róbert – addig bíbelődik a Bunsen-lámpával, amíg föl nem lobban a mágikus láng.

A láng föllobbanása elindítja azt a történetet, amelyben minden megtörténik, ami egy ember életében megtörténhet. A Pál utcaiak megvédik a grundot – és a grund elveszik. Föl kell nőni. Az előadás rendezője Réthly Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában