Nyolc csoport vett részt a találkozón

2020.10.19. 10:00

A színjátszó fesztivál íze azért megmaradt Vasváron

Négy napban és negyven előadásban gondolkodott a hangulNemzetközi Színjátszó Találkozó szervezőgárdája tavasszal. Akkor húsz csoport jelentkezését regisztrálták. A terveket azonban felülírta a koronavírus-járvány. A fesztivált a hét végén rendezték meg, nyolc társulat részvételével. A hangulat megmaradt.

Pogács Mónika

200201016 színjátszó fesztivál, Vasvár, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

– Nyolc csoport összesen tíz előadást tartott a Nagy Gáspár Művelődési Központ színpadán, valamint az andrásfai és alsóújlaki helyszíneken – foglalta össze Gergye Rezső, a művelődési ház igazgatója, a fesztivál szervezője.

A nemzetköziséget azok a kisfilmek képviselték, amelyeket tíz országból kaptak a fesztivál tiszteletére. A többi közt spanyol, argentin, grúz, indiai és iráni kisfilmek érkeztek. Ezek folyamatosan peregtek a művelődési központ aulájában.

– A normák betartása mellett érdemes természetes módon tenni a dolgunkat, amíg lehet, talán ez az üzenete a találkozónak – hangsúlyozta Gergye Rezső.

 

Minden előadásról felvétel készült, ezek a népszerű videómegosztó oldalra is felkerülnek. Így mindenki, aki az idén csak lélekben lehetett jelen a fesztiválon, kicsit részesévé is válhat a találkozónak. Tatabányai, pápai, békéscsabai, kőszegi, bajai, vasvári csoportok mutatkoztak be a nyolcfős szakmai zsűri előtt.

Gergye Rezső szerint most minden a változásról szólt, ehhez kellett jól alkalmazkodnia a közönségnek, a színjátszóknak, a szervezőknek.

– Gyors, rugalmas, természetes módon kellett mindezt megélni. De természetesen a biztonság volt a legfontosabb szervező elem – summázta.

Mégsem a hiányérzet volt az, ami „belengte” a máskor a szélrózsa minden irányából érkező színjátszóktól zsongó, most csendesebb helyszínt. Egy érdeklődő a rendezvény emlékkönyvébe azt írta: „A fesztiválíz jelen van, megmaradt!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában