színház

2021.01.08. 13:00

Vera, akivel bármikor találkozhatunk

Grisnik Petra Verájával bármikor találkozhatunk: az eszínházi repertoárból (eszinhaz.hu) bármikor előkereshető.

Ölbei Lívia

20200525 Kőszeg, Kőszegi Várszínház Vera című darabjának főpróbája. Képen: Grisnik Petra színművésznő Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Cseh Gábor

Az ötlet Gelencsér Ildikó művészeti vezetőé, a megvalósítás Grisnik Petrát és Göttinger Pált dicséri. És persze Grecsó Krisztiánt, hiszen az ő Vera című (lány)regényéből született meg a Vera című monodráma; ő mondott azonnal igent a kérdésre, hogy lehet-e a regényből színpadi változatot készíteni.

Az átiratot Grisnik Petra jegyzi: a példány megírása és a próbafolyamat során valósággal eggyé vált a főhősnővel – aki nem más, mint egy kamasz lány, a felnőtté válás küszöbén. Olyan ajtókon kell benéznie, amelyekről nem is sejtette, hogy léteznek. A lassan kibomló családi titkok mélyén a 20. század nagy tragédiája rejtőzik.

Grisnik Vera, bocsánat: Grisnik Petra mély átéltséggel, ártatlan humorral, bölcsességgel, kétségbeeséssel játssza-meséli el a történetet. A díszletet Trifusz Péter tervezte. Amíg a Vera nem ér vissza Kőszegre, az eszínházi online térben ismerkedhetünk vele. Fészkeljük be magunkat jól az öblös fotelbe, mert még magával sodor.

Kiemelt képünkön: Vera a Kőszegi Várszínházban: a Grecsó-hőst Grisnik Petra játssza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában