programajánló

2021.02.19. 07:00

Tavaszköszöntő a Mesebolttal

A Mesebolt a téli online bérlet után a tavaszra is gondol – és főleg az óvodásokra, iskolásokra. A bábszínházi kínálat tavasszal is extrákkal jár.

Ölbei Lívia

Fotó: VN/Mesebolt

A tavaszi óvodásbérletben elsőként varázsmese kerül színre: a Furulyás Palkó Császár Erikával és Kovács Bálinttal. A tavaszköszöntő népdalok megtanulásához Pintér Anikó ad segítséget. Az „extra” ezúttal: papírfüzér készítése állatfigurákból.

Aztán következik a hónapsoroló évszakról évszakra, megint népdaltanulással és kézműveskedéssel. A Mese a 12 hónapról című orosz népmesét Gyurkovics Zsófia, Kosznovszky Márton, Kőmíves Csongor, Lukács Gábor, Varga Bori mutatja be az online térben. A tavaszi bérlet harmadik előadása május–júniusban más lesz a tervek szerint, mint az előző kettő. A fafábu kalandjait Kovács Géza rendezte meg a Ziránó Színházzal: ez nem 20 perces, hanem csaknem egyórás produkció.

A bábszínház titokban azt reméli, hogy Pinokkióval már élőben találkozhatnak a gyerekek. Ha mégsem, háromkamerás felvétel készül, hogy minél tökéletesebb legyen a képernyőn át is az élmény.

Az iskolások hasonló elő­adáscsomagot kapnak, ha élni szeretnének a lehetőséggel: Szent Márton-játékkal, Hónapsorolóval és az ősszel még éppen bemutatott Madarak voltunk előadással.

Kiemelt képünkön: Madarak voltunk. Lukács Gábor, Varga Bori

Fotó: VN/Mesebolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában