Ígéret földje

2021.08.18. 07:00

Királydráma, a WSSZ felolvasószínháza Szentgotthárdon

Szombaton 19 órakor mutatják be az Ígéret földje című történelmi királydrámát a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal refektóriumában.

Vas Népe

Középen Kelemen Zoltán

Forrás: Mészáros Zsolt/WSSz

A felolvasószínházi előadás a Szabó Tibor színigazgató és Huszár Gábor polgármester által aláírt megállapodás első látható eredménye; további közreműködő a soproni Petőfi Színház. A tervek szerint ezentúl szorosabbra fűződnek Szentgotthárd és a szombathelyi színház kapcsolatai.

Kelemen Zoltán, a felolvasószínház rendezője a színház Facebook-oldalán így ajánlja a közönség figyelmébe a darabot: „Kovács Dániel Gábor hiánypótló drámája történelmünk szomorú, vitatott lapjainak egyik sokáig margóra helyezett fejezetét, az utolsó magyar király, IV. Károly két visszatérési kísérletét és a körülötte zajló eseményeket dolgozza fel. Teszi ezt emberien, mindennemű ideológiai vagy morális értékítéletet mellőzve, a két merőben eltérő személyiségnek, Károlynak és Horthynak mindkét fél számára eleve bukásra ítéltetett, szenvedélyes és megrázóan szikrázó érvelésekkel tarkított belső és külső küzdelmét fókuszba állítva. Mindenkinek igaza van és senkinek sincs.” Új kezdeményezés, új dráma, új helyszín: ne hagyjuk ki!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában