Előadás

2021.09.29. 09:00

A Haragossziget e-különdíjat kapott

A járvány hívta életre az első eSzínház Fesztivált, amelyen a WSSZ Haragossziget című előadása megkapta a szakmai zsűri különdíját.

Ölbei Lívia

Fotó: Mészáros Zsolt/WSSZ

A Haragossziget szerzője Lőrinczy Attila, aki a szombathelyi színház felkérésére írta meg – kivételes finomsággal – a drámát: egy anyagyilkosság anatómiáját. A bemutató – egy nemzetközi ifjúsági projekt részeként – 2019 decemberében volt, Réthly Attila rendezésében, Németh Judittal, Nagy-Bakonyi Boglárkával és Kenderes Csabával a színpadon.

A Haragossziget akár a JátsszMa-műhely égisze alá is tartozhatna. Kenderes Csaba azóta már nem a WSSZ társulatának tagja. Kiss Mari azonban a 2021/22-es évadban visszatér Szombathelyre. Az eSzínház Fesztiválon ő kapta meg a legjobb női főszereplő díját A rendes lányok csendben sírnak című vígszínházi előadásban nyújtott alakítá­sáért. A fesztiválon 25 előadás vett részt, az eseményeket 31 országból kísérte figyelemmel a közönség.

Kiemelt képünkön: Haragossziget. Németh Judit, Kenderes Csaba, Nagy-Bakonyi Boglárka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában