Turné

2022.10.01. 08:15

Árgyélus királyfi Erdélyben kereste Tündérszép Ilonát: Korondtól Szászrégenig

A celldömölki Soltis Lajos Színház a héten magyarlakta erdélyi településen lépett színpadra a Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi című zenés csillagközi utazással: visszavárták a társulatot.

VN

Árgyélusék Erdélyben. Tóth Ákos és Pintér Gergő

Fotó: Nyári Zsolt

A kapcsolatok régiek, az előadás - Gimesi Dóra átirata, Nagy Zsuzsi rendezése - szép és népszerű: Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi története gyerekeknek és felnőtteknek is sokat mond. "Pont a világ közepén terem egy almafa, gyümölcsei színaranyból vannak, egy tündérlány könnyéből született. Ilona és Árgyélus a fák lombjai alatt találkoznak, de nem lehetnek egymáséi, hiszen tündér és ember más világban él. Árgyélus útnak indul, hogy megkeresse szerelmét és eljusson Tündérországba. Az igaz szerelemért küzdeni kell, de ha ők egymásnak lettek teremtve, akkor semmi sem lehetetlen…" 

Zenés utazás a csillagok között - a Soltis színházzal, Erdélyben
Fotós: Nyári Zsolt

A héten Korond, Székelykeresztúr, Gyulakuta, Erdőszentgyörgy, Segesvár és Szászrégen fogadta szeretettel a celldömölki társulatot. Utazás, pakolás, fellépés, pakolás, utazás, fellépés - egy turné mindig nagy tempót diktál, de az élmény semmi mással nem pótolható.

Zeneszerző: Gregorich Bálint
Látványtervező: Szűcs József
Jelmez: Marton Mercédesz, Hartai Andrea
Mozgás: Boznánszky Anna
Fényterv: Nagy Zsuzsi
Technikus: Marton Márió, Bruckner Roland, Hérincs Frida

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában