Az ötödik kötet

2022.10.24. 20:00

Önfeledtté, boldoggá tenni a gyerekeket - Bagolytanoda címmel jelent meg a szentgotthárdi Lőrincz Miklós legújabb könyve

Bagolytanoda címmel jelent meg a szentgotthárdi Lőrincz Miklós legújabb könyve. Ez már az ötödik kötete a szerzőnek, elsősorban gyerekeknek szól, de a felnőttek is azonnal beleszeretnek.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Lőrincz Miklós negyven évig volt tanító a szentgotthárdi Arany János Általános Iskolában. Jól ismeri a gyermeki lelket, így hát nem véletlen, hogy éppen meséskönyveket ír. Köteteiben versek és prózák vannak. A Bagolytanodában csak versek, gyönyörű rajzokkal.  

- A kicsiknek írok, mert azt tapasztalom, hogy a könyvesboltokban a "rágható", hajtogatható kiadványok után az óvodás korosztálynak nincs igazán jó olvasnivaló. Szeretném, ha a könyveimmel önfeledtté, boldoggá tehetném a gyerekeket, mert amióta élek, azt vallom, hogy a vidámság, a humor mindenen átsegít, a depi - ahogy mostanában mondják - sehova nem vezet. A gyerekekre nem szabad a felnőttek kínjait, bajait rányomni, nem szabad előttük panaszkodni, ők éljenek csak boldogan, a saját rózsaszín lufijukban - mondja Lőrincz Miklós, aki maga is javíthatatlan optimista, és mindig a dolgok jó oldalát nézi. A Bagolytanoda című könyvhöz a rajzokat Vargáné Kertész Melinda készítette. 

-Nagyon klassz mind - mondja a könyv írója, és ezt csak megerősíteni lehet. Ez fontos, mert a gyerekek először a képeket nézik meg, utána kérdeznek, hogy anyu, apu mi van mellé írva? A felnőtteknek szóló kiadványoknál ez másképpen van, az ember elolvassa az ajánlót, és ha van is pár grafika, nem az a legfontosabb. A lényeg a történetben rejlik, annak kell mindent vinnie. 

Lőrincz Miklós folyamatosan dolgozik, a lehető legfurcsább, legmeghökkentőbb helyzetekben jutnak eszébe a legjobb gondolatok. Van úgy, hogy éjjel felébred, és akkor jegyzi fel a sorokat. A következő Állati jó...Séta az állatkertben Lilivel és Bilivel című kötet már kész van, talán tavasszal lesz a boltokban, mellette a Kaptár kincstár is megvan, úgyhogy lesz mit olvasni Lőrincz Miklóstól a közeljövőben is. A fő, hogy csakis vidám, boldog történeteket, amelyekben senkinek nem esik bántódása. Ez ad biztonságot nekünk, olvasóknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában