Előadás

2022.11.10. 16:18

Kányádi-est Bogdán Zsolttal és a Kalákával WSSZ-ben

Szombathely A Kaláka együttes és Bogdán Zsolt színművész Kányádi-estje – Vannak vidékek – hamarosan a Weöres Sándor Színház nagyszínpadán vendégeskedik.

VN

Forrás: Szendi Péter

A Kaláka együttes pályafutásának 50. évébe lépve elhatározta, hogy Bogdán Zsolttal, a filmekből, előadóestjeiről ismert kiváló kolozsvári színésszel közösen előadást tart Budapesten a Vigadóban és a Kolozsvári Állami Magyar Színházban. Ez 2019 májusában mindkét helyszínen megvalósult: Kányádi Sándor verseit hallhatta a közönség. A Vannak vidékek című est azóta többfelé megfordult itthon és Erdélyben, valamint Szlovákiában. Ahogyan az ajánló mondja: az előadás elkötelezettsége és fogadtatása arra készteti az előadókat és az előadás szervezőit, hogy a produkciót a jubileumi évad után is műsoron tartsák. 
„Nem lehet betelni velük, játékosak, illatosak, fájdalmasak, gyöngyözőek, kútmélyek, igazak. Őt hallgatva az ember nemigen tudja eldönteni, mosolyogjon, vagy hagyja feltörni a könnyeit” – írta Bogdán Zsolt az emberközeli költőóriás, Kányádi Sándor verseiről. A szcenírozott, zenés irodalmi műsorban Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos és Radványi Balázs társaságában lép színre; a Weöres Sándor Színház nagyszínpadán november 23-án 19 órától. Az est rendező-szerkesztője: Kőváry Katalin. VN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában