Nagylelkű felajánlás

2022.11.23. 09:02

Szent Erzsébet követői voltak az iskolások - fotók

A Magyarlak-Csörötnek Általános Iskolája katolikus iskolaként fontos feladatának tekinti az egyházi ünnepek, hagyományok megélését. Legutóbb Szent Erzsébetről hallhattak a diákok dr. Takács Gyula előadásában.

Tóth Judit

A szentekről tanulnak a gyerekek hittanórákon és tanórákon, de az iskolában a közösségi életet is átszövik a hittel kapcsolatos tevékenységek. Szent Erzsébet napját idén rendhagyó módon tartották meg az intézményben. Dr. Takács Gyula iskolalelkész beszélt a gyerekeknek Szent Erzsébet életéről és jótéteményeiről, majd megáldotta a felajánlott kalácsokat és pogácsákat. Az atya sem érkezett üres kézzel, mézeskaláccsal kedveskedett az iskola tanulóinak és dolgozóinak. Ezt követően a gyermeki kezek gondosan becsomagolták az adományt, mellé saját kezűleg készített, Szent Erzsébetet ábrázoló alkotást is helyeztek, amin az alábbi ige állt: „Az igazak életére gondja van az Úrnak, örökségük megmarad örökre.” A tanulók ezután felnőtt segítők kíséretében ellátogattak ötvennégy egyedül élő magyarlaki és csörötneki idős emberhez. Mindenütt örömmel és meghatottsággal fogadták őket.

A kezdeményezés fő célja volt, hogy felhívja a figyelmet Szent Erzsébet tiszta szívére, imádságos életére és áldozatos szeretetére. A nap során a gyerekek valóban megéreztek valamit a szent királylány lényéből, lelkületéből, és az első lépéseket már megtették abba az irányba, hogy kövessék is a példáját. Nagy öröm volt, amikor a szeretetcsomagok szétosztásánál a gyerekek megfogalmazták: Az a legjobb, hogy örömet szerzünk másoknak.

Szent Erzsébet példamutatása szerint a szeretet követei voltak a Magyarlak-Csörötnek Általános Iskola tanulói. Valóban semmire sincs nagyobb szükség a mai világban, mint a szeretetre – fogalmazták meg a program után.

Az iskola közössége hálásan köszöni a Mihók család nagylelkű felajánlását a rendezvényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában